home Erhverv Sådan finder du et lån, der passer til dine behov

Sådan finder du et lån, der passer til dine behov

Du er kommet i den situation at du skal bruge nogle penge der ikke er til og at finde i dit budget. Uanset om udgifterne er til at få fikset bilen, ordnet den gamle carport eller om du skal istandsætte store dele af boligen, så har du brug for pengene, og du ved allerede på forhånd at du er nødt til at tage et lån.

Men at vælge lån er ikke altid en nem sag da der er forskellige typer af lån, såvel som renterne kan være meget forskellige og ikke alle vil kunne passe til dine økonomiske præferencer. Når du skal vælge lån, så handler det dog ikke kun om renter og type, men også intention.

Låntype afhængig af intention

Det er klart at intentionen med et lån har meget at sige når du skal vælge lån. Hvis du har til hensigt at købe et nyt hus – det kan være et sommerhus for eksempel, eller at du vil flytte i noget større – der vil det være mere ideelt at gå over og vælge et banklån. Foruden at du kan låne penge hos din bank, så kan du også få en god, faglig vejledning, der også kan hjælpe dig til at vælge lån der passer bedst til dig.

Til de mindre projekter og situationer der ikke er i samme prisklasse som banklånet, findes det måske mere kendte kviklån. Som ordet lidt indikerer, er det et sådan hurtig lån, som du mere bør vælge i situationer hvor tingene godt må gå lidt stærkt. I modsætningen til banklånet vil tiden fra du ansøger til du har lånet på kontoen, også være kortere. Kviklånet har godt nok et noget negativt ry, men det kommer mest fra dem som har gjort brug af låntypen til andet end de nødsituationer man traditionelt anbefaler skal være årsagen bag dem.

Den sidste form for lån er serielån, og det er et lån der minder om kviklånet, men med den forskel at renterne vil have mulighed for at ændre sig termin for termin; hvilket kan være til din fordel, og der findes så to former for serielån, der netop har at gøre med rente.

Det rette valg

Intentionen bag lånet vil du jo kende længe før du begynder at sætte dig ind i hvilket lån du skal vælge, men ved at sætte dig ordentlig ind i hvilken låntype der passer bedst til dit behov og din økonomi vil gavne dig enormt når du skal vælge lån; både i forhold til hvor meget du har behov for, hvor hurtigt du har behov for det, og hvor meget rente du vil ende med.

Gennem simpel forberedelse med læsning og websøgning kan du med lethed finde noget der både gavner dig lige nu og her, men som også undgår at lægge dig til last flere år frem i tiden, og det medfører jo netop at lånet både har været bedst for dig nu men også på sigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *