home Erhverv Nystartet eller traditionsrigt firma? Skaf en advokat

Nystartet eller traditionsrigt firma? Skaf en advokat

Står du overfor en sag, der skal føres men mangler du en advokat? Det er vigtigt at skaffe sig en kompetent advokat, der kan rådgive dig fornuftigt i en besværlig eller kompleks sag. Leder du specifikt efter en advokat med speciale i erhvervsret eller ejendomsret, er du på rette vej. For at sikre dit firma mod potentielle retssager, dit firma bliver indlemmet i, kan man med fordel skaffe sig en advokat – og jo før desto bedre.

For at en advokat kan forsvare dit firma på bedst mulig måde, er det altid en fordel, at vedkommende kender til dit firma og har en dybdegående forståelse for de dynamikker, der gør sig gældende på din arbejdsplads for at vide, hvad der kan tale til din fordel eller være en ulempe. Læs med og kom tættere på fornuftige grunde til at skaffe en advokat – også før, du skal forsvare dit firma.

Det kan en advokat hjælpe med

Der findes mange områder, inden for hvilke en advokat potentielt kan hjælpe dig. Nogle af dem kunne være:

  • Rådføring i forbindelse med lancering af nyt produkt
  • Markedsføringslovgivning
  • EU-lovgivning hvis firmaet rækker internationalt
  • Forsvar af firmaet ved eventuelt anklage

Når man skal lancere et nyt produkt eller reklamere for sit firma, er der nogle etiske overvejelser, man bør gøre sig, og her er det også vigtigt, at man sammenholder produktet med reglementet, der omfatter markedsføring. Der er flere firmaer, der har tænkt, at Facebook var det perfekte medie at reklamere på, fordi man når ud til en målgruppe personligt i deres fritid, imens de selv vælger det.

Mange faldt i fælden ved at omgå denne form for reklamen som en konkurrence, hvor man kunne vinde noget, hvis man delte firmaets side eller på anden vis personligt påtog sig reklamen for firmaet. Dette er ulovligt, da man udnytter menneskers gode vilje ved at love dem noget for noget. Dette – og meget andet – kan en advokat være behjælpelig med at gøre klart, sådan at I kan nå ud til en målgruppe og reklamere på retfærdig vis.

Familiedrevne virksomheder kræver ekstra pleje

Nu kan det jo variere meget, hvem der læser denne artikel, og hvilken situation du måtte stå i enten som leder af et nystartet firma eller en traditionsrig virksomhed. Er man en del af et familiedrevet firma, kan der desuden være endnu flere komplikationer, som man bør tage stilling til, når man skal arbejde sammen.

I et familiefirma, kan det være vigtigt at læse op på, hvordan reglerne er i forhold til arveret, allokering af penge eller testamente. I et familiedrevet firma er det ekstra vigtigt at være klar i mælet og have en klar ramme for, hvordan firmaet skal drives sådan, at der ikke er tvivl om det, når ting går skævt eller knapt så godt. En advokat med speciale i familiedrevne virksomheder kan være utrolig behjælpelig i disse sager.

Endnu en detalje, der bør nævnes, er selvfølgelig også, at det ved mulige stridigheder er vigtigt at de resterende medarbejdere, der ikke har nogen slægtsforhold i firmaet, er godt stillet eller i hvert fald ved om deres rettigheder i situationer som dem.

Skal man alternativt sælge sit firma, eller står man i en anden konkret sag, hvor man ikke ved, hvor man skal begynde, kan man med fordel drage en advokat med ind i sagen for at få rådgivning om, hvad man skal sørge for, hvilke papirer man skal skrive under, og hvad man skal være særligt opmærksom på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *