home Arbejdsmiljø Her kan du få renset dine tagrender i Aarhus

Her kan du få renset dine tagrender i Aarhus

Når man er husejer, så er man forpligtet til en række opgaver, der ikke altid er lige sjove. En af de forpligtelser man har, er tagrenderensning. Det er ikke en speciel sjov opgave, men det ændrer ikke på, at det er vigtigt, man gør det. Men hvorfor er det egentlig så vigtigt, at man renser sine tagrender? Læs med, og bliv lidt klogere på det.

Du kan få fugtskader på huset

Hvis din tagrende er tilstoppet, og vandet ikke kan rende ud, så fungerer den tydeligvis ikke som tiltænkt. Der er en grund til, at tagrender er monteret på et hus: De skal transportere vand sikkert væk fra huset, så det ikke tager skade af nedbør.

Hvis din tagrende er tilstoppet, så vil vandet starte med at opholde sig steder, hvor det ikke er meningen. Hvis du ikke sørger for at rense dine tagrender, så kan det betyde, at der begynder at løbe vand ned langs muren på huset. Dette er yderst skadeligt for huset, og der kan opstå fugtskader, hvis det står på i længere tid.

Du kan få ødelagt muren

Tagrenden er delvist lavet for at beskytte husmuren. Husmuren er ikke designet til at kunne at være konstant fugtig, hvilket den er, hvis dine tagrender er tilstoppet. Hvis husmuren fortsat er våd, så risikerer du, at der udvikles svamp på muren. Det kan i sidste ende betyde, at man bliver nødt til at ”skrælle” hele muren ned og bygge den op forfra. Det kan altså blive en meget dyr fornøjelse, hvis du ikke sørger for at have tagrender, hvor vandet kan løbe igennem.

Du kan få frostskader

Hvis dine tagrender er tilstoppet om sommeren, så er du i stor risiko for, at der kommer frostskader på huset. Disse frostskader er frostsprængninger, og det er noget, der sker om vinteren, når vandet fryser til, mens det er steder, det ikke er tiltænkt, som f.eks. på muren. Ligesom svamp kan frostsprængninger være utroligt dyrt at rette op på igen. Derfor er det langt bedre, hvis du sørger for at få en tagrenderensning nogle gange.

Tagrenderensning

Du kan godt selv rense dine tagrender, hvis du har mod på det. Du skal blot bruge en stige, nogle handsker og en spand. Så skal du bare op på stigen og fjerne alle blade og andet nedbør, der tilstopper tagrenden. Det er en opgave, du skal sætte tid af til at ordne. Der er naturligvis også en anden løsning: Du kan få professionelle til at hjælpe dig med tagrenderensning. Få hjælp til tagrenderensning. Læs mere om tagrenderensning her https://www.groentoggraat.dk/

Det er en sur og hård pligt at rense sine tagrender. Det er derfor ikke så underligt, hvis det er noget, du gerne vil undgå. Den gode nyhed er, at du sagtens kan undgå det. Du kan få hjælp til at få renset dine tagrender i Aarhus, og så er du også sikker på, at det bliver gjort ordentligt. Der er så mange sure pligter i livet – og vil du ikke hellere bruge din tid på noget andet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *