home Erhverv En guide til firmagaver

En guide til firmagaver

Når det nærmer sig juletid, så er det meget almindeligt, at man som firma giver sine medarbejdere og/eller sine samarbejdspartnerne firmagaver. Det er en meget fin gestus, og det er noget, som mange medarbejdere ser frem til i løbet af året. Det er også lidt som om, at firmajulegaven er blevet et symbol for et ”tak”. Et slags bevis på, at man har sat pris på medarbejderens indsats, og så betyder det forhåbentlig også, at denne medarbejder har lyst til at fortsætte med det gode arbejde efter ferien. Det kan dog være svært at finde ud af, hvad man skal give i firmagave. Man vil gerne være sikker på, at man giver noget godt. I denne artikel kan du få en lille guide til, hvordan du kan vælge den rigtige firmagave.

Giv en gave, der bliver husket

Der er flere ting, du kan vælge at gøre, hvis du gerne vil give en gave, som du er sikker på, der bliver husket. Du kan f.eks. vælge at købe dine firmagaver et sted, hvor du kan få printet firmaets logo på. Det er noget, som de fleste medarbejdere synes, er sjovt at få med hjem. Det virker også mere personligt, når man kan se, at du har taget dig tid til at få sat logo på.

Hvad giver man i gave?

Men hvad kan man så give i gave? Det kan være svært at give en personlige gave til alle, fordi man måske ikke kender alle lige godt. Det er derfor nogle gange bedst, at man kører med noget simpelt, som alle sætter pris på. Det er f.eks. altid lækkert at få foræret noget kvalitetschokolade, fordi det måske ikke lige er det, man selv køber til dagligt. Der er sikkert også mange medarbejdere, der vil sætter pris på at få noget lækkert kaffe, da det også er noget, som næsten alle voksne danskere sætter pris på.

Det er bestemt ikke ligegyldigt

Du må aldrig komme til at tænke, at det ikke betyder så meget, om du giver en gave eller ej. Der er virkelig mange medarbejdere, der ser frem til at skulle have en julegave fra deres chefer. Hvis du ikke giver en gave, så risikerer du også, at dine medarbejdere kommer til at tale med nogle andre af deres venner, som har fået firmagave af deres chef. Så kan du pludselig risikere, at du komme til at blive stillet i dårligt lys.

Giv det samme til alle

Noget der dog er vigtigt, når man giver gaver til sine medarbejdere, er, at man husker at give nogenlunde det samme til alle. Det er ikke fordi, at du ikke kan give en rødvin til Lars, mens du giver en hvid til Birgitte, fordi du ved, det er det, de ville foretrække, men det skal helst være gaver for det nogenlunde samme beløb. Derudover skal du være opmærksom på, hvor meget du må give for i gaver, uden at dine medarbejdere skal betale skat af det. Det kan du læse mere op på, inden du køber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *