home Forretningsrejser Danske CC Travel kæmper for ansvarlig turisme

Danske CC Travel kæmper for ansvarlig turisme

Det danske rejseselskab CC Travel er udmærket klar over, at nutidens enorme turisme ikke udelukkende har en positiv side. Flere og flere flyvninger er samtidig lig med større forurening i verden, hvilket naturligvis er negativt for hele klimasituationen. CC Travel lever dog efter mottoet ”rejser med et menneskeligt ansigt”, hvilket betyder at de vil forsøge at skabe en grønnere verden og tage hånd om de menneskelige forhold samtidig. De har nemlig en ambition om at arrangere rejser, der er til glæde for både kunder, lokalbefolkningen samt alle ansatte.

 

Historien bag CC Travel
Rejseselskabets historie går helt tilbage til 1985, hvor grundlæggeren Enrico Harrasser rejste en tur til Filippinerne. Dengang havde Enrico en møbelbutik, som han var på udkig efter produkter til på denne rejse. Det var dog ikke ligefrem møblerne, der gav det største indtryk på danskeren på sin rejse, men i stedet Puerto Galera på øen Mindoro. Her fandt han nemlig en vidunderlig sandstrand, der var fyldt med flotte palmetræer samt det smukkeste hav og koralrev. Stranden var som taget ud af Paradis og tilfældigvis var den til salg. Så i stedet for at investere i møbler, endte han med at købe denne smukke destination.

På dette tidspunkt var der ikke mange danske turister i Filippinerne. De besøgende på stranden og området generelt bestod mest af de lokale. Stranden lå også meget afsides og den var uden nogle moderne faciliteter. Enrico begyndte kort efter at bygge et resort ved stranden, hvor folk kunne overnatte og nyde livet. Herefter investerede han i biler, der skulle fungere som transport for besøgende turister til og fra den lokale lufthavn.

Tilbage i Danmark skabte han sit rejsebureau og navngav samtidig sit resort for Coco Beach. Det blev bygget ved brug af lokale materialer og al personale blev ligeledes fundet i lokalområdet. Resortet skulle give en autentisk oplevelse af kulturlivet i Filippinerne. Desuden var dette valg også meget bevidst for at styrke den lokale økonomi og bidrage til at øge væksten i området. Selv den dag i dag er dette en central del af selskabets strategi.

CC Travel slog officielt dørene op i 1989 og var klar til at tage i mod turister i Coco Beach. Selv den dag i dag er Coco Beach stadig en af CC Travels mest populære destinationer og dette er der ikke noget at sige til. En smuk destination og et lækkert resort, der skaber de perfekte rammer for en dejlig ferie.

Efterhånden ville folk dog gerne opleve andre steder i Filippinerne udover Coco Beach. Dette gjorde at Enrico fik en ny mission: Nemlig at gå på udkig efter hoteller samt andre resorts, som han kunne starte et samarbejde med. Der gik heller ikke lang tid inden CC Travel kunne udvide deres katalog.

Denne udvikling genspillede sig igen og igen. Kunderne ville se andre steder i verden også. Derfor begyndte selskabet at arrangere rejser til Thailand samt resten af Østen, Syd-, Nord- og Mellemamerika, Australien, Rusland og mange flere destinationer. Det blev kun større og større år for år.

Nu om stunder har CC Travel over 1.200 rejseforslag på deres hjemmeside, og det er faktisk næsten blevet muligt at komme hele verden rundt med CC Travel som din rejsepartner.

 

CC Travel i dag
I dag er grundlæggeren Enrico gået på pension og siden august 2015 overtog hans søn Luca Harrasser Burmeister posten som direktør. Tilbage i 2012 blev sønen medejer af rejsebureauet. Luca er uddannet jurist i Danmark, men har faktisk haft bopæl i Filippinerne, hvor han arbejdede i en periode. Hele familien har derfor stor tilknytning til netop dette område.

Den dag i dag har selskabet det koncept, at de sammen med kunden skaber rejsen helt fra bunden af, så den er specielt tilrettet den enkelte person. Så kunden fortæller simpelthen hvad han eller hun ønsker for sin ferie og herefter sørger CC Travel for at dette bliver en realitet. De står for alt lige fra fly og hoteller til forskellige udflugter på destinationen. Herudover behøver deres rejsende heller ikke bekymre sig om transport eller andet, da al dette bliver klaret af CC.

 

CC Travels hjælpeprogrammer
Tilbage i 2013 ødelagde en tyfon mere end 40 millioner kokospalmer i Filippinerne. På samme tid blev omkring 90% af kokospalmerne ødelagt i området Libacao. Selv lang tid efter, var mange af disse palmer ikke blevet genplantet, hvilket havde katastrofale konsekvenser for mange små landmænd i området samt deres familier. Hele deres indtjeningsgrundlag blev revet væk på få dage, hvilket gjorde meget ondt både psykisk og økonomisk.

Netop af denne årsag besluttede CC Travel tilbage i 2015 at give pakker til lokale landmænd, der indeholdt 40 kokospalmer per pakke. Alle modtagere havde været store ofre under tyfonen et par år tidligere og de havde stadig ikke fået genplantet deres palmer. Dette projekt førte til, at CC Travel gav i alt 13.380 palmer til 347 landmænd. Derved fik alle disse lokale en chance for igen at tjene, hvad de gjorde før ulykken ramte i 2013.

Udover at styrke økonomien i området, så har projektet også et miljømæssigt perspektiv, på grund af, at palmerne er CO2 reducerende. Det er et klart mål for selskabet at plante så mange palmer, så det svarer til, at deres flyrejser bliver CO2 neutrale. Dette kan lade sig gøre eftersom deres mål på 40.000 palmer forbruger omkring 12.000 ton CO2 årligt, hvilket omtrent er den mængde CO2, som alle CC Travels rejser producerer.

Dette er ikke det eneste som CC Travel har gjort. De seneste to år har selskabet udført Operation Julepakke, som de kalder det. Dette projekt går ud på at modtage donationer fra danskerne, så selskabet kan udlevere en julepakke til en familie. Dette koster 250 kroner og til gengæld får en filippinsk familie en pakke, der indeholder alt muligt lige fra tandbørster, mad og ingredienser til legetøj til børnene i familien. På denne måde får flere generationer glæde af donationen, da der både er lidt til de ældre og til børnene. Tiltaget har været en stor succes og CC Travel gav i 2015 618 familier julepakker.

 

Vision for fremtiden
CC Travels vision er at blive et af Danmarks førende rejsebureauer, der har stort fokus på ansvarlig turisme og kontinuerligt arbejder på at forbedre oplevelserne for både kunder samt medarbejdere.

Herudover er det også meget vigtigt for virksomheden at blive CO2 neutrale, da det miljømæssige aspekt er særdeles vigtigt for dem. De er nemlig overbevist om, at vi skal passe på kloden og efterlade et sundt miljø for fremtidige generationer.

Denne holdning var også en af grundene til, at CC Travel var det allerførste bureau her i landet, der fik Travelife’s internationale bæredygtighedscertificering. Denne udmærkelse er ensbetydende med, at bureauet opfylder de 228 indikatorer om elementer som miljø, arbejdsforhold samt menneskerettigheder, der er skabt af Travellife. Du kan læse mere om CC Travel her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *