home Arbejdsmiljø Undgå stress og kriser på arbejdet

Undgå stress og kriser på arbejdet

Når man er stresset i livet går det ud over mange ting. Det kan både være privaten og arbejdet der rammes af perioder med stress.
Følelsen af stress går meget ofte den ramte på fysisk såvel som psykisk og anspændthed i kroppen samt lysten til at lave absolut ingenting er ofte slående. Alt efter hvor længe stress holder på, kan man blive ramt af disse symptomer i større eller mindre grad.

Er man kortvarigt stresset kan det være med til at give ekstra energi, så man bedre kan løse udfordringerne man bliver stillet. Det er dog vigtigt at man holder disse perioder med ekstra stress på til de aller mindste, da længere perioder sådan kan sætte sig til langvarig stress, og det er der hvor det begynder at bliver farligt.
Stress kan især komme af arbejde. Der er forskellige faktorer der spiller ind på stress, selvom man ikke kan stille en ligning op for hvornår at man føler sig stresset.
Faktorer som disse herunder, kan give stress på arbejdet og er derfor ting man skal forsøge at gardere sig mod.

Konflikter på arbejdspladsen er noget af det som kan give problemer med stress. Det kan både være konflikter med chefen men også i høj grad med de andre medarbejdere internt.
Manglende belønning kan være en stressfaktor, da mange følger de ikke gør det godt nok, hvilket giver endnu mere arbejdspres og kan gøre stressen endnu mere udtalt.
Mening i arbejdet er vigtigt for at man kan fungere, føler man ikke at ens arbejde giver nogen mening er det en faktor der kan være med til at stresse medarbejderen, da man ikke føler sig brugbar.
Overvågning af medarbejderne kan også være noget der giver stress til medarbejderne. Her skal man hele tiden være på vagt, og følelsen af hele tiden at være overvåget er ikke noget godt for stressen.
Kvinder er generelt mere stressede end mænd, men det betyder overhovedet ikke at mænd ikke kan blive stresset. Mænd kan også komme i krise, og her er det vigtigt, ligesom med kvinderne, at man får hjælp til at komme over det.

En af de metoder man kan bruge til at komme over stress, er gestaltterapi. Det er en speciel terapiform som får dig tættere på dig selv, du lærer her at når du kan være den du er, sker forandringen i dit liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *