home Arbejdsmiljø Undgå kollektiv sygdom ved god opbevaring af kantinemad

Undgå kollektiv sygdom ved god opbevaring af kantinemad

Der er intet som et lækkert måltid mad. Et godt måltid er næring for både krop og sjæl, vil nogle mene. Uanset om man er tilbøjelig til at være enig heri eller ej, kan et godt måltid mad hurtigt blive til en frygtelig oplevelse, hvis den mad, man har indtaget, ikke har være opbevaret ordentligt. Måden, hvorpå fødevarer bliver behandlet, er afgørende for, hvordan oplevelsen af et måltid bliver som helhed. Man kan have spist sig nok så mæt, men glæden kan blive kortvarig, hvis maden er blevet behandlet skidt. Derfor er kølemontre – især – ideelle i for eksempel kantiner. Se et udvalg af dem her.

Steder, som for eksempel kantiner, serverer til utroligt mange mennesker i løbet af en dag. Det betyder også, at glæden ved et godt måltid når vidt omkring, men det samme gør uhyggen ved følgerne af dårligt opbevaret mad. I værste tilfælde kan det komme til at resultere i kollektiv sygdom. Det har hverken de spisende eller de tilberedende selvfølgeligt interesse i, og netop derfor er det utrolig vigtigt at være omhyggelig, når man opbevarer mad. Kollektiv sygdom er som en epidemi, der rammer mange på én gang. Det kan derfor være katastrofalt, hvis man ikke er på dupperne, når det kommer til at opbevare fødevarer korrekt.

Gør det lettere at undgå kollektiv sygdom med kølemontre
Korrekt opbevaring af fødevarer er en del af god køkkenhygiejne. Det kan være en jungle at hitte rundt i, hvordan forskellige typer fødevarer skal opbevares. For eksempel skal nogle frugter gerne opbevares på køl for længere holdbarhed, mens andre mere tropiske frugter har bedst af at blive opbevaret i omkring ti grader. Samtidig bør man opbevare frugt og grøntsager hver for sig. Nogle grøntsager skal på køl, andre skal holdes opbevares køligt og mørkt. Når det kommer til kød, er der også regler. Fersk kød må ikke opbevares i stuetemperatur i længere tid. Noget kød kan holde sig i to dage på køl, mens stegt kød kan holde sig i op til tre dage. Fisk skal gerne opbevares lidt køligere end eksempelvis oksekød. Som sagt, det er en jungle.

Med kølemontre kan det blive langt lettere at overskue opbevaringen af forskellige fødevarer, og samtidig kan man regulere temperaturerne, således at de passer til akkurat dét, man ønsker at opbevarer. Samtidig er kølemontre ideelle i kantiner, hvor man samtidig ønsker at udstille den mad, man sælger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *