Er du netop startet op som selvstændig, eller har din virksomhed allerede kørt i et par år? Det er næsten aldrig for tidligt at komme i gang med at sætte en ordentlig hjemmeside op til ens virksomhed. Hjemmesiden skal gerne være der, du stiller dine kunder hen til – også selv om din markedsføring foregår på Facebook, Instagram eller andre (sociale) medier. Hjemmesiden er alfa-omega for at give din nye kunde en grund til at handle hos dig.
Men hvordan sætter du den op, hvis du ikke har nogen forstand på hverken kode, WordPress eller domæner? Det kan du læse mere om lige her under.
Tag sagen i egen hånd
Er du stålfast på den billige, men mest tidskrævende løsning, så kan du tage sagen i egen hånd. Det betyder, at du må søge guides til, hvordan du sætter din WordPress hjemmeside op til din virksomhed, men du må selv klare alt det hårde arbejde. Heldigvis klarer WordPress meget af arbejdet for dig, men hvis du gerne vil have noget andet end en generisk hjemmeside, der ligner alle de andre, så må du i gang på tasterne for at finde ud af, hvordan du kan implementere det på din nye side.
Denne måde er den billigste, men langt fra den letteste måde. Hvis du er helt grøn og nystartet, så kan denne metode være en rigtig god måde at få en midlertidig løsning op og stå, indtil du har råd til en mere professionel hjemmeside.
Søg hjælp til WordPress andetsteds
Hvis ikke du er en haj til web, teknologi og WordPress – og i øvrigt heller ikke gider at være det – så kan det meget vel være, at du bør søge hjælp andetsteds. Det kan du gøre for en rimelig sum penge. Her får man typisk en WordPress-kyndig til at sætte hele ens side op, eventuelt inklusive billeder, tekster med mere.
Dem, der arbejder med at sætte WordPress hjemmesider op til andre, har typisk gerne nogle fif i ærmet til, hvordan man får det bedste tilbud hos WordPress, hvilke temaer man skal bruge og generelt en god flair for hjemmeside-designs.
WordPress 2.0 – Den udvidede løsning
Der er dog grænser for, hvor meget man kan gøre med WordPress – uanset hvor meget hjælp man får til det. WordPress er lavet til at skulle være overskueligt for rigtig mange mennesker, og derfor egner det sig også godt til simple landings-sites. Det vil sige hjemmesider, hvor en kunde/bruger kan klikke sig ind og læse mere om virksomheden og deres tilbud.
Skal du derimod have en hjemmeside, der også kan fungere som webshop, eller skal der være et særlig admin-panel eller log-in-funktion? Så skal du have fat i programmørerne eller webudviklerne. De kan nemlig ofte bruge en del af WordPress til at understøtte deres egne systemer. Det giver dig langt større frihed i forhold til, hvad du kunne tænke dig, at man kunne gøre på din hjemmeside. Dette er også den dyreste løsning, men hvis man gerne vil have en professionel hjemmeside, så er der ingen vej udenom end at søge professionel hjælp.