home Erhverv Gasarbejde du selv må lave

Gasarbejde du selv må lave

Mange tænker at ved behov for gasarbejde, så har man brug for en professionel. Det er ikke altid tilfældet, fordi der er noget glasarbejde du selv kan lave.

Disse opgaver kunne indebære, hvis du har en bunsenbrænder, som er tilkoblet en gaskontakt ved en vandhane, hvilket de er tit er, som går i stykker. For eksempel at der kommer hul på gasslangen. Så skal gasslangen lappes eller udskiftes, og det kan du godt gøre selv.

Når der kommer hul på gasledninger, er det ikke meget anderledes end, når der kommer hul på cykelslanger. I disse tilfælde kan du jo godt enten lappe eller skifte slangen selv.

Nogle gange er man ikke nødt til at bestille en håndværker

For at tage udgangspunkt i eksemplet med et hul på en gasslange, så er det som sagt et tilfælde, hvor du ikke har brug for at bestille en håndværker. Din håndværker bliver i det her tilfælde dig selv og eventuelt en trofast værktøjsvogn som hjælper.

Det er meget bedre end en håndværker. De er jo dyre, og nogle gange kan de ikke løse problemer i første omgang, men når det er en simpel udskiftning af en gasslange, så kan de nok godt. Det kræver jo at du får fat i den rigtige, og han tilfældigvis har en gasslange med.

Når du selv skal klare opgaven i stedet for en håndværker, og opgaven består af at skifte en gasslange, skal du først identificere de to tilkoblingssteder.

Hvis de ikke umiddelbart er inden for rækkevidde, så kan du blive nødt til at fjerne et skab eller en del af håndvasken for eksempel, for at få adgang til det ene tilslutningspunkt.

Når du har adgang til tilkoblingspunkterne, skal du observere, hvordan slangerne er sat fast til rørene. Dernæst køber du det nødvendige udstyr og en ny gasslange, og så kan du komme i gang med at skifte gasslangen.

En værktøjsvogn og et topnøglesæt som trofast hjælper

Under sådan en operation, kan det tage meget tid, hvis man ikke er effektiv. Du skal nok først bruge 5 til 10 minutter på at lærer systemet at kende. Dernæst kan du gå hen og tjekke i din værktøjsvogn, om den har et topnøglesæt og alt andet værktøj, du skal bruge.

Hvis du slet ikke har nogen værktøjsvogn, så kan du se på en hos Værktøjsvogn.dk. De har helt sikkert den værktøjsvogn som du står og mangler. Det er godt nok meget individuelt hvilke værktøjsvogne, man kan drage mest fordel af.

Hvilken værktøjsvogn kommer an på, hvor stor den må være og hvor meget den skal indholdet. De har alle hjul, så de er nemme at tage hen til håndvasken eller hvor din gas lange nu skal skiftes.

Efter at du har undersøgt systemet og din værktøjsvogn måske ikke har det du skal bruge, så kan du tage ud og købe det du skal bruge for at skifte gasslangen.

Du kommer nok til at have noget udstyr tilovers fra dette indkøb, og det kan du så opbevare i din værktøjsvogn, indtil du skal bruge det næste gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *