home Arbejdsmiljø Dette betyder bagatelgrænsen for julegaver til medarbejdere

Dette betyder bagatelgrænsen for julegaver til medarbejdere

Man siger, at glæden ved at give er den største. Uanset om man er tilhænger af denne kliché eller ej, så er der en ting, der er helt sikker. Det er rart at føle sig værdsat, og dette kan julegaver til medarbejdere være med til at sikre. For at give arbejdspladsen den bedst mulige stemning op til jul er der god grund til at give julegaver til medarbejdere. Ved at lege julemand for de ansatte kan man nemlig give dem en god tanke at gå på ferie på, og det kan virkelig gøre en forskel, om man holder to ugers ferie med et positivt indtryk af chefen og virksomheden, eller om man er lidt træt af sit arbejde. Midt i alt gaveræset er der lige lidt, man som giver skal huske på, når man køber julegaver til medarbejdere.

Julegaver til medarbejdere må højst koste 1100 kroner

Har man planer om at give julegaver til medarbejdere, skal man dog være opmærksom på skattereglerne på dette område. Der er nemlig en bagatelgrænse, der betyder, at man som arbejdsgiver højst må give gaver for et samlet beløb på 1100 kroner om året. Overstiger gavernes værdi dette beløb, skal medarbejderen betale skat af det, og det vil de fleste vel helst undgå. Der er dog også en ekstra særregel gemt i lovgivningen, der gør, at man som arbejdsgiver kan give julegaver til medarbejdere for op til 800 kroner skattefrit.

Skab glæde med en vælg selv gave

Giver man samtidig en gave, inden medarbejderne går på sommerferie, skal man altså ikke bekymre sig om, at de skal betale skat af det samlede beløb. Til gengæld skal de betale skat af sommerferiegaven, hvis det samlede beløb er højere end 1100 kroner. Giver man julegaver til medarbejdere, skal man altså lige være opmærksom på denne lovgivning, som kan blive en ubehagelig overraskelse for medarbejderen, der ikke var klar over, at julegaver til medarbejdere også er skattepligtige, hvis de overstiger et vist beløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *