home Teambuilding Derfor skal du sørge for, at de ansatte har en a-kasse

Derfor skal du sørge for, at de ansatte har en a-kasse

Nogle arbejdsgivere vil måske mene, at det er de ansattes eget ansvar at blive medlem af en a-kasse. Det er det som hovedregel også, men du behøver alligevel ikke være enig heri. Det er nemlig god stil at sørge for sine medarbejdere, så de er udrustet på bedste vis. Du vil virke som en chef eller arbejdsgiver, der er meget omsorgsfuld og betænksom, samtidig med at du selv er velvidende om, at dine medarbejdere er sikret, hvis de en dag bliver afskediget. Du kan i denne artikel læse mere om, hvorfor du bør sørge for, at de ansatte har en a-kasse.

Ideelt til sæsonarbejde

Hvis du er i en virksomhed, hvor der er mange sæsonarbejdere ansat, er det ideelt at sørge for, at de ansatte er medlem af en a-kasse. Dette kan eksempelvis være ved planteskoler, gartneri, arbejde med frugt eller juletræer. Her er der i perioder brug for meget arbejdskraft, hvor du som arbejdsgiver bliver nødt til at have mange ansatte. Når perioden er forbi, eksempelvis i forbindelse med sæsonskifte, er det ikke sikkert, at du har økonomien til eller behovet for at beholde alle medarbejderne. Ved at sørge for at få medarbejderne til at blive medlem af en a-kasse vil du ikke skulle dig bekymre dig om deres økonomiske situation efterfølgende. Dette er især ideelt, hvis du ønsker at ansætte de samme medarbejdere igen, når sæsonen atter starter, og behovet for dem igen opstår. Sandsynligheden for, at de ansatte søger andet arbejde undervejs, mindskes nemlig, da medarbejderne fortsat vil have en fast indkomst til deres udgifter.

Fungerer som et personalegode

Guider du dine ansatte i forhold til valg og tanker omkring a-kasser, vil man faktisk kunne se dette som et personalegode. Det viser, at du tænker på dine medarbejdere, og at du ikke er ligeglad med deres fremtidige situation. Dog er det vigtigt som chef at understrege, at du ikke guider medarbejderne, fordi du har i tankerne at fyre nogle af dem. Derfor er det ligeledes vigtigt, at du giver vejledning til alle de ansatte og ikke blot få af dem. Hvis det blot er enkelte ansatte, der får vejledning omkring dette, kan det nemlig virke som om, at du har i tankerne at fyre de specifikke medarbejdere. Dette vil afgive et dårligt signal, selvom det egentlig ikke var din hensigt til at starte med. Hvis du præsenterer emnet på en ordentlig og god måde, vil det i stedet virke som en form for personalegode.

Dette var et par grunde til, hvorfor det er en god idé at sørge for de ansattes medlemskab af a-kasser. Udover at a-kasser sikrer personerne deres ret til dagpenge ved ledighed, tilbyder nogle a-kasser ligeledes vejledning og hjælp til videre jobsøgning. Hvis du ønsker at læse mere om en a-kasse, som ikke er faggruppespecifik, kan du undersøge FTFa. Du finder hjemmesiden her, hvor du kan finde flere informationer omkring a-kassen. Dette vil gavne dig, når du vejleder dine medarbejdere til valget af a-kasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *