home Arbejdsmiljø Bliv bedre på jobbet ved at sove ordentligt

Bliv bedre på jobbet ved at sove ordentligt

Vi kender alle det, at man møder ind på arbejde efter man enten ikke har fået nok søvn, eller simpelthen bare har sovet ualmindeligt dårligt.

Denne dårlige start på dagen, eller slutningen på forrige, gør at det er en kamp at få gang i motoren og gøre, det man bliver betalt for. Det er altid muligt at få nok søvn, men om den søvn er af høj nok kvalitet, kan være svært at justere.

Højkvalitetssøvn er dog noget at det vigtigste, og det er derfor også det, der vil blive gennemgået i denne artikel. Stop med at dagdrømme, når du ser madrasreklamer! Gør noget godt for dig selv og læs med, for at få bedre søvn.

Komfort, komfort, komfort

Når det kommer til kvaliteten af den søvn, man får i løbet af natten, har det meget at gøre med, hvor komfortabelt, man ligger. Folk er meget forskellige, når det kommer til præferencerne af sengen. Nogle kan godt lide at have en hård seng, mens andre elsker at sengen nærmest er så blød, at man synker ned i den.

Det kan mange gange kræve noget hjælp for at finde en seng, der passer til dine behov. Se tilbud her, eller søg i dine nærmeste butikker for hjælp.

Søvn giver skarphed

Der er blevet lavet utroligt mange studier omkring kvalitetssøvn hos atleter og folk i job, samt omkring vigtigheden af søvn. Et almindeligt voksent menneske skal i gennemsnit have 8 timers søvn, for at de kan præstere bedst muligt.

Hvis man ikke får nok søvn, og af en god nok kvalitet, vil musklerne simpelt og enkelt ikke være i stand til at følge med dagens strabadser. Hjernen er en muskel, der, som alle andre, skal styrkes og vedligeholdes, og derfor er den rette mængde søvn for at kunne fungere optimalt på jobbet nødvendigt.

Hvis du ikke når den rette mængde søvn, eller hvis du ikke får en høj nok kvalitet af søvn, kan du komme til at virke uoplagt og træt, og derfor ikke præstere på et niveau, der er tilfredsstillende nok for hverken dig eller dem, du arbejder med. Hvis dette er tilfældet, er der gode tilbud online.

Find en god rytme

Endnu et godt råd, du bør tage med på vejen, er at finde en god rytme. Du skal lære din krop at kende og lade den hvile, når behovet opstår.

Hvis du vælger at gå i seng klokken 22 hver dag i to uger, så vil kroppen justere sin søvnrytme, så du får den mest optimale søvn indenfor det interval, som du har lært hjernen, er det tidspunkt, den skal falde til ro.

Men det giver ikke nødvendigvis den bedste søvn. Selvom du føler dig ganske frisk på få timers søvn, så tærer det på kroppen. Få lavet en rytme og overhold den, så godt du kan – også selvom du måske ikke føler dig træt. Giv krop og hoved hvile. Det er trods alt nødvendigt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *